torsdag, april 30, 2015

Kunsten å ta vare på seg selv

Det er ikke alltid like lett. Noen ganger forteller hode, hjerte og kropp deg tre forskjellige ting. Og kroppen er den dominerende. Selv om hodet eller hjertet vil noe helt annen, er det gjerne kroppsformen og dagsformen som avgjør. Enkelte ganger er det bare uendelig tungt å skulle få kroppen til å ville det hodet vil. For hodet er klokt, det sitter på kunnskap. Men det hjelper så lite når kroppen ikke vil adlyde.


Kroppen og hodet er venner på trening og jobb. Hjertet pumper ut lykke og stemninga er bra. Så kommer lunsjen. Matpausen. Kroppen sier; "mat, fort fort!! samme hva", og hodet sier "nei, det er ikke samme hva. Spis mer grønt, spis mer frukt, spis egg der er det proteiner." Hodet vet så godt hva kroppen trenger og prøver å gi kroppen signaler om det. Kroppen er tung og vil ikke lytte. "Brunost, syltetøy. Samme hva!"

Om morgenen vil kroppen bare ligge å kose seg i dyna. Stå opp sa du? Nei, kroppen er fortsatt trøtt. Hodet gleder seg allerede til kaffe. Morgenkaffe er det beste. Hjertet gleder seg også, men det plages med denne trøttheten. Hodet glemmer å si ifra at frokosten er viktig, men første glasset med vann må huskes. Frokosten? Brødskive med peanøttsmør eller brunost. Noe raskt og enkelt. Helst noe som er søtt i tillegg. Det virker som om alle tre tror at de skal bli mer våkne så lenge de får noe søtt i seg. Men, bak i hodet lurer en tanke, "det hjelper jo ikke".

Hjertet har så mange drømmer, men føler at de andre to hindrer ganske mye. Om hodet bare kunne vært litt sterkere. Det er jo den som er klokest til å ta avgjørelser. Men hjertet føler at det er kroppen som bestemmer mest. I hvertfall om den en trøtt. Men hva med drømmene til hjertet? Hodet må da også ha noen drømmer?

Hjertet drømmer om å løpe maraton. Men det er jo ingen sin feil at kneet ikke har det bra. Hjertet drømmer og om å bli sterkere. Hjertet drømmer om få slutt på alle uvanene som gjør at ting blir så tungt. Hjertet drømmer mer lykke. Hjertet drømmer om at mentaliteten til hodet skal bli sterkere, at det skal ha mer selvdisiplin. Og at kroppen brukte denne selvdisiplinen til å yte. For hjertet vil lykkes i å bli sterkere, men kroppen prøver å ta snarveier.

Hodet vet innerst inne at ingen av dem når målene sine på brødskiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gjerne legg igjen en kommentar her! ;)