onsdag, juni 01, 2016

Hello June


Hei, kjære juni!
Velkommen skal du være, sjette måned av året. Det er du som er den første virkelige sommermåneden. For du bringer løfte til alle på skolebenken som pugger til sine siste eksamener, at det snart er over for dette skoleåret. Snart er det sommerferie, bare litt til nå. 

Du er måneden hvor vi forventer oss storslått sommervær, men vi er fullstendig klar over hvor kald og grå du kan være. Du er måneden da 12 grader er for kaldt, og 20 er sånn akkurat passe. Når du gir oss blå himmel og sol da slår virkelig graderne inn, men når du kommer med gråvær og regn, ja da synes vi du er passe trasig altså. Og da begynner vi fort å snakke om hvor grått det var i fjord også. Vi legger liksom litt mer merke til dette gråværet, og glemmer fort disse solskinnspærlene du leverer. 

Kanskje er det fordi du er den måneden hvor folk begynner å bestille seg sydenferier? Det er i denne måneden folk tar en avgjørelse på om den norske sommeren er god nokk for dem. Du er iallfall måneden med x antall avisoppslag om at "Nå kommer sommervarmen".  Det finnes jo de som også har planlagt tidlig ferie. Og enten er de heldige som reiser fra gråvær eller så har de litt uflaks for det er nå finværet er. Folk må liksom gamble litt med deg, Juni. 

For meg er du blitt en spennende måned. For det er nemlig i juni at Topp 7 i Trondheim arrangeres. Det er i juni jeg kler meg etter været, pakker sekken med niste og går hele 7 fjelltopper med godt selskap. Så klart har jeg meldt meg på i år også, og Juni, jeg gleder meg!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gjerne legg igjen en kommentar her! ;)